Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και ορισμένα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, δίνουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος του εδάφους που έχασαν την Παρασκευή, με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την ανακοίνωση ορισμένων θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων να στηρίζουν τις αγορές.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 327 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,3% στις 5.863 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,1% στις 4.203 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.294 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.486 μονάδες, μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" ο πορτογαλικός PSI στις 4.909 μονάδες, ενώ κέρδη 0,96% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 17.415 μονάδες.

Νωρίτερα, η πορτογαλική Galp Energia ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα δ' τριμήνου ενώ η Assa Abloy, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λουκέτων στον κόσμο, δημοσιοποίησε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της οργανικής της ανάπτυξης. Επίσης, η Air France ανακοίνωσε αύξηση της επιβατικής κίνησής της κατά 3,2% τον Ιανουάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v