Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Απομακρύνονται από το χαμηλό 2ετίας οι ευρωαγορές. Ράλι έως 5,5% για τον τραπεζικό δείκτη Stoxx Europe 600 Banks Indes. "Άλμα" άνω του 12% για την μετοχή της Deutsche Bank. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανακάμπτουν από τα χαμηλά δυο ετών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη βοήθεια της ανακοίνωσης ορισμένων θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και της ανάκαμψης της μετοχής της Deutsche Bank, που είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι μετοχές της εταιρεία στοιχημάτων Unibet κάνει ράλι 9,3%, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η μετοχή της Deutsche Bank έφτασε να ενισχύεται προς στιγμήν πάνω από 12%, μετά από δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η γερμανική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αξία των τίτλων της.

Επενδυτές σχολιάζουν πως η κίνηση αυτή επαναφέρει κάπως την ηρεμία στον τραπεζικό κλάδο, αν και ο τραπεζικός δείκτης της ευρωζώνης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια έβδομη συνεχιζόμενη εβδομάδα πτώσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την απειλή που συνιστά για τις τράπεζες το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων.

Ο τραπεζικός δείκτης Stoxx Europe 600 Banks Index κάνει ράλι 5,41% στις 139 μονάδες.

«Άλμα» 36% για την μετοχή της νορβηγικής εταιρείας Opera, μετά την προσφορά εξαγοράς της από κινεζική εταιρεία, ενώ αντιθέτως πτώση 9% καταγράφουν οι μετοχές της νορβηγικής A.P. Moller-Maersk, η οποία ανακοίνωσε ζημιές για το δ' τρίμηνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 2,14% στις 316 μονάδες, 1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 5.689 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 2,15% στις 4.083 μονάδες και κατά 2,24% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.078 μονάδες.

Ράλι 3,5% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.207 μονάδες, 1,75% για τον πορτογαλικό PSI στις 4.738 μονάδες και 5,07% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.719 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως και 1,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v