Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανοδος στις ευρωαγορές

Mικρά κέρδη καταγράφουν τα Χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με το Λονδίνο να παραμένει κλειστό. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών. Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, ενισχύεται ο χρυσός. Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Mικρά κέρδη καταγράφουν οι κύριες ευρωπαικές αγορές, ενώ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,6%, στις 4.4453 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει 0,5%, στις 10.092 μονάδες. Σταθεροποιητικά ο STOXX 600 στις 341 μονάδες. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών καταγράφονται λόγω της αργίας στο Λονδίνο.

Από το εταιρικό «μέτωπο», πτώση καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των ΒASF και Continental. Υπό πίεση βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με τις Unicredit, Intesa Sanpaolo, Βanco Santader να σημειώνουν πτώση υψηλότερη του 3%.

Ισχυρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της Bayer, μετά την θετική απόφαση των αμερικανικών αρχών για φαρμακευτικό σκεύασμα της εταιρίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο δείκτης μεταποίησης PMI που τον Απρίλιο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 51,7. Το Μάρτιο είχε ανέλθει στο 51,6.

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθούν την τρέχουσα εβδομάδα και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες. Μεταξύ των εταιριών που ανακοινώνουν αποτελέσματα είναι οι HSBC, BMW, UBS.

Εν τω μεταξύ απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, στα 45,8 δολάρια, ενώ μικρή άνοδο σημειώνει ο χρυσός. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1,14.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v