Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες για τον μεταλλευτικό κλάδο, μετά την μήνυση που κατατέθηκε κατά της BHP Billiton. Το κλίμα επιβαρύνεται και από ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα. Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures.

Κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και την μήνυση που κατατέθηκε κατά της BHP Billiton, να επιβαρύνουν το κλίμα.

Η εισαγγελία της Βραζιλίας ζητά αποζημίωση 43 δις. δολαρίων από την BHP Billiton για την καταστροφή σε φράγμα που κόστισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και προκάλεσε την χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Η είδηση αυτή παρέσυρε χαμηλότερα και άλλες μεταλλευτικές εταιρείες, όπως η Anglo American και η Antofagasta, που υποχωρούν κατά 4%.

Σημειώνεται πως ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται ήδη πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου και τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI και τις λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,9% στις 332 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 1,26% στις 6.107 μονάδες, ενώ κατά 0,78% υποχωρεί ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.850 μονάδες και κατά 0,75% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.339 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν από 0,5% έως 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v