Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 2% για τον DΑΧ πάνω από τις 10.000 μονάδες

Σε Eurogroup και Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Βελτιωμένα στοιχεία για την γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Αύξηση 0,7% του γερμανικού ΑΕΠ το α' τρίμηνο.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη τόσο στο σημερινό Eurogroup, όσο και στις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σε ότι αφορά τα επιτόκια.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,1% στις 343 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 1,32% υψηλότερα στις 6.217 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 2,1% στις 10.052 μονάδες, ενώ κέρδη 2,4% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.429 μονάδες.

Στο επίκεντρο και ο τραπεζικός κλάδος, μετά την υποβάθμιση της Deutsche Bank από τη Moody's, αλλά και την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει κατά της ελβετικής BSI.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία και κατά 1,3% σε ετήσια βάση.

Στη Γαλλία, η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε αύξηση του σύνθετου δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο 102 τον Μάιο, από 101 τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ZEW για το οικονομικό κλίμα της Γερμανίας δεν φάνηκε να επηρεάζουν τις αγορές, παρά το ότι ο δείκτης επιδεινώθηκε τον Μάιο.

Στο ταμπλό, ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών. Κέρδη 5% σημειώνει η μετοχή της Unicredit, 11% της Banca Monte Paschi di Siena και 5,5% της Intesa Sanpaolo. 

Άνοδο 3% καταγράφει ο ασφαλιστικός κλάδος. Άλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Old Mutual, μετά την λήψη προσφορών για την αγορά του μεριδίου της στην Old Mutual Asset Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v