Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για «Bremain» στηρίζουν τις ευρωαγορές

Επιφυλακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι οι Βρετανοί θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούλιο.

Oι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται υψηλότερα, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά από ένα αρνητικό γύρισμα στα μέσα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι ενόψει του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα, μετά από την δημοσίευση δημοσκοπήσεων που έδειξαν μικρή ενίσχυση του στρατοπέδου του Bremain. Ωστόσο, συνολικά οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν μια οριακή μάχη ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, κάτι που σημαίνει πως θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα στις αγορές.

«Οι τελευταίες κινήσεις στις αγορές αποτιμούν μια ψήφο υπέρ της παραμονής, αλλά με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ψηφοφορία θα είναι οριακή, οι αγορές αναμένεται να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες» αναφέρει αναλυτής της Capital Index σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,42% στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,65% στις 6.267 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.394 μονάδες και κατά 1% ο δείκτης DAXτης Φρανκφούρτης στις 10.115 μονάδες.

To ευρώ ενισχύεται 0,3% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1274 δολάρια.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές διέγραψαν τα αρχικά κέρδη παρά την ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων. Η μετοχή της ιταλικής Banca Monte Paschi di Siena κινείται 3,3% χαμηλότερα.

Στις ασφαλιστικές, κέρδη 1,2% σημειώνει η μετοχή της Allianz και 1,3% της Direct Line Insurance.

Άνοδο 1,3% σημειώνει η μετοχή της Air France KLM μετά την ακύρωση προγραμματισμένης απεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v