Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, με την "υπόσχεση" Τραμπ για πολιτικές προστατευτισμού να προβληματίζει τους επενδυτές. Σε υψηλό ενάμισι μήνα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με προβληματισμό ξεκινά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπόσχεται να επιδιώξει πολιτικές προστατευτισμού.

Στις πρώτες του κινήσεις θα είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία TPP, ενώ όπως δήλωσε την Κυριακή, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Μεξικό και Καναδά για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας NAFTA. Εξάλλου, τις μελλοντικές εμπορικές δυνατότητες πρόκειται να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σημειώνεται πως το ευρώ κινείται σε υψηλό ενάμισι μήνα έναντι του δολαρίου, στα 1,0755 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά σήμερα η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η Philips Lighting ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 645 εκατ. ευρώ, από 547 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% χαμηλότερα στις361 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,6% στις 7.150 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.817 μονάδες,  ενώ απώλειες 0,8% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus