Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, με την "υπόσχεση" Τραμπ για πολιτικές προστατευτισμού να προβληματίζει τους επενδυτές. Σε υψηλό ενάμισι μήνα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Με προβληματισμό ξεκινά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπόσχεται να επιδιώξει πολιτικές προστατευτισμού.

Στις πρώτες του κινήσεις θα είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία TPP, ενώ όπως δήλωσε την Κυριακή, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Μεξικό και Καναδά για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας NAFTA. Εξάλλου, τις μελλοντικές εμπορικές δυνατότητες πρόκειται να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σημειώνεται πως το ευρώ κινείται σε υψηλό ενάμισι μήνα έναντι του δολαρίου, στα 1,0731 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά σήμερα η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η Philips Lighting ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 645 εκατ. ευρώ, από 547 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 361 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.157 μονάδες, κατά 0,42% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.831 μονάδες και κατά 0,45% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.579 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v