Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Στις επόμενες κινήσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια στραμμένη η προσοχή. Απρόσμενη πτώση στις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Ιανουάριο. Σε υψηλό εξαετίας ο PMI την ευρωζώνη τον Φεβρουάριο. Πρωτιά Μακρόν δείχνουν για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  με την προσοχή να στρέφεται στο ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα, ενώ οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν για πρώτη φορά τον Μακρόν να επικρατεί της Λε Πεν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, αμβλύνουν κάπως τις ανησυχέις των επενδυτών.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, καθώς σε πρόσφατα σχόλιά τους στελέχη της Τράπεζας άφησαν να εννοηθεί πως υπάρχει πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου, που κατέγραψαν απρόσμενη πτώση 0,8%, ενώ η IHS Markit ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία για τον PMI την ευρωζώνη, ο οποίος τον Φεβρουάριο άγγιξε υψηλό εξαετίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,14% στις 375 μονάδες, κατά 0,18% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.368 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί οριακά στις 12.049 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC ενισχύεται κατά 0,63% στις 4.995 μονάδες και ο ιταλικός FTMIB κατά 1% στις 19.638 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v