Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στις σημερινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, που περιμένουν στοιχεία για τη φορολογική του πολιτική. Απρόσμενη υποχώρηση του πληθωρισμού της Γαλλίας των Φεβρουάριο. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στις σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόνταλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ μιλά σήμερα στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου και αναμένεται περιγράψει την ατζέντα του, περιλαμβανομένων των σχεδίων του για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις δαπάνες για υποδομές, ενώ αναμένεται να ζητήσει έναν νέο, αυξημένο προϋπολογισμό για τον αμερικανικό στρατό.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, την ιδιωτική κατανάλωση και του δείκτη Chicago Purchasing Manager.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Γαλλία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της, ο οποίος υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 1,2%, από 1,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 1,6% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Νωρίτερα, έρευνα της Sentix έδειξε πως ένας στους τέσσερις επενδυτές αναμένει αποχώρηση κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες –με Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία να θεωρούνται «υποψήφιες»- καθώς και αύξηση του κινδύνου μετάστασης της κρίσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 369 μονάδες, οριακά στο "πράσινο" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.253 μονάδες, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 4.843 μονάδες (-0,03%) ενώ χαμηλότερα κατά 0,13% διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.808 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v