Στο «ρελαντί» οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο 2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο. Ήπιες κινήσεις στα futures της Wall Street

«Κατεβάζουν ταχύτητα» οι ευρωαγορές μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά της κέρδη το 2016, λόγω της πτώσης της τιμής των μετοχών της BT, της οποίας είναι μέτοχος, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2% τον Φεβρουάριο, λόγω της εκτίναξης των τιμών ενέργειας, ενώ ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,9%. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει θέσει ως μεσοπρόθεσμο στόχο για τον πληθωρισμό ποσοστό χαμηλότερο αλλά κοντά στο 2%. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα για τους υπολογισμούς της λαμβάνει υπ' όψιν τον δομικό πληθωρισμό.. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 375 μονάδες, οριακά στο "κόκκινο" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.380 μονάδες, όπως και ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.959 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 12.054 μονάδες, μειωμένος κατά 0,11%. 

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v