Η Deutsche Bank πιέζει τις ευρωαγορές

Οι εξελίξεις στην Deutsche Bank και στην Opel στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ με προσοχή παρακολουθούν οι επενδυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες και την αυτοκινητοβιομηχανία να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ με προσοχή παρακολουθούν οι επενδυτές και τις γεωπολιτικές και πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ, την ώρα που η αγορά εκτιμά πως η Fed θα αυξήσει αυτόν τον μήνα τα επιτόκιά της.

Το Σαββατοκύριακο η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα θα προχωρήσει και σε πώληση στοιχείων ενεργητικού για να αντλήσει άλλα 2 δισ. ευρώ με στόχο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να υπερβεί το 13%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Sky News, η γερμανική τράπεζα έρχεται αντιμέτωπη με νέες νομικές ενέργειες για υπόθεση που αφορά στο trading ξένου συναλλάγματος.

Νωρίτερα σήμερα, η PSA Group επιβεβαίωσε πως εξαγοράζει την Opel/Vauxhall από την GM, με το τίμημα να ανέρχεται συνολικά σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ σε συγχώνευση ύψους 11 δισ. στερλινών προχωρούν οι Standard Life και Aberdeen Asset Management.

«Βουτιά» 6,5% κάνουν οι μετοχές της Deutsche Bank ενώ της PSA ενισχύονταν κατά περισσότερο από 3,5%.

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της Γαλλίας, τη Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συναντώνται στις Βερσαλλίες για να προετοιμάσουν την ευρωπαϊκή σύνοδο, εν μέσω της αυξανόμενες πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,41% στις 373 μονάδες, κατά 0,32% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.349 μονάδες, κατά 0,5% ο δεικτης CAC του Παρισιού στις 4.970 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης περιορίσονται στο 0,4%, στις στις 11.976 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v