Βήμα σημειωτόν στις ευρωαγορές

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν όψει των κρίσιμων εκλογών στη Γαλλία, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Fed. Σε χαμηλό 8ετίας οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Περιορισμένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Χθες, στη συνάντηση που είχαν στις Βερσαλλίες οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για την ανάγκη μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, μειώνει τη διαφορά με την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο, αλλά και ήττα της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στην δε Γερμανία, νέα δημοσκόπηση του INSA για την Bild δίνει προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες με 31,5% έναντι του 30,5% των Συντηρητικών της Μέρκελ.

Στο μεταξύ, αργότερα σήμερα η Βουλή των Λόρδων ψηφίζει για περαιτέρω τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της, που έκαναν «βουτιά» 7,4% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ ετών.

Το μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ δ' τριμήνου της ευρωζώνης, που αυξήθηκε κατά 0,4% σε τριμηνιαία και κατά 1,7% σε ετήσια βάση, όσο ήταν και η αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1% στις 372 μονάδες, οριακά υψηλότερα οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και DAX της Φρανκφούρτης στις 7.353 και 11.967 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 4.959 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v