Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Στον Μάριο Ντράγκι και τις κινήσεις της ΕΚΤ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Πιέσεις λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και η βεβαιότητα πως η Fed θα προχωρήσει αυτόν τον μήνα σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, πιέζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης δεν θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκια, όμως παρακολουθούν για ενδείξεις για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής του Ντράγκι.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών, με ορισμένους εξ αυτών –όπως η Άνγκελα Μέρκελ- να μιλούν για ανάγκη μιας Ευρώπης «δυο ταχυτήτων».

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,33% στις 371 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.283 μονάες, κατά 0,28% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.946 μονάδες και κατά 0,27% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.935 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v