Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στις επόμενες κινήσεις της Fed και της ΕΚΤ, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση της Γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας τις αποφάσεις  της Fed για τα επιτόκια, αλλά και την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με τον εκλογικό κύκλο να «ανοίγει» την επόμενη εβδομάδα στην Ολλανδία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του προϋπολογισμού στη Βρετανία.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη Γερμανική βιομηχανική παραγωγή, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο –κατά 2,8% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 2,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 372 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.330 μονάδες, κατά 0,4% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.937 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.925 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v