Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Νέα διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας τον Ιανουάριο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Χθες, σε συνέντευξή Τύπου, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επιβεβαίωσε πως η Βρετανία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στο τέλος αυτού του μήνα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σήμερα συνεχίζεται η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το μέλλον της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, χαρακτήρισε «πολιτική απόφαση» το θέμα μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων», τονίζοντας πως «το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο».

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το εμπορικό της ισοζύγιο, με το πλεόνασμά της να διευρύνεται τον Ιανουάριο.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Allianz εξέλεξε τον Giulio Terzariol για τη θέση του νέου CFO, ενώ η Akzo Nobel απέρριψε πρόταση εξαγοράς ύψους 21 δις. ευρώ από την αμερικανική PPG Industries.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 374 μονάδες, κατά 0,45% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.347 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.011 μονάδες και κατά 0,64% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.054 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,35%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v