Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι ολλανδικές εκλογές, το Brexit και οι επόμενες κινήσεις της Fed στο επίκεντρο της προσοχής. Μικρότερη του αναμενόμενου η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάρτη. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν όψει των αυριανών εκλογών στην Ολλανδία αλλά και εν αναμονή της ενεργοποίησης του Άρθρου 50 για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει στραμμένη η προσοχή των αγορών, την ώρα που κλιμακώνονται οι εντάσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Χθες, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έλαβε την κοινοβουλευτική έγκριση για έναρξη των συζητήσεων για το Brexit, ενώ η Σκοτία προειδοποίησε με δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας.

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον και η συνάντησή της με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή συνεδρίαση της Fed, που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων της.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, που διαμορφώθηκε στο 0,2% σε μηνιαία και στο 2,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας, που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW, εμφάνισε μεν άνοδο, αλλά μικρότερη του αναμενόμενου, τον Μάρτιο. Παράλληλα, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,23% στις 373 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,12% υψηλότερα στις 7.375 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,29% στις 4.985 μονάδες και κατά 0,05% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.983 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v