Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στις στρατιωτικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ και στην αντίδραση της Ρωσίας. Πάνω από τα 52 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύεται η τιμή του χρυσού.

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωαγορές αν και προβλημάτισε τους επενδυτές ο βομβαρδισμός της Συρίας από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, με δραματικό διάγγελμα και χτύπημα με Τόμαχοκ «απάντησε» ο Τραμπ στα χημικά του «δικτάτορα Άσαντ». Από τον βομβαρδισμό επλήγησαν συριακά μαχητικά, ένα αεροδρόμιο και σταθμοί ανεφοδιασμού κοντά στη Χομς. Σημειώνεται ότι ενώ το αμερικανικό πεντάγωνο δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν ενήμερη, ο Πούτιν φέρεται να υποστήριξε ότι η επίθεση παραβίαζε τη διεθνή νομοθεσία.

Επιπλέον το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αναστολή της συμφωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια στη Συρία.

Στη Γαλλία, ο υποψήφιος για την προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει διεθνής στρατιωτική επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών όπλων.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η Γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν επίσης ενισχύθηκε 2,2%, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση 0,2%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,13% στις 381 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,63% στις 7349 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 12.225 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 5.135 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,1% στις 10.529 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 20.300 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά 1% στα 52,22 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύεται 1,1% στα 1.267 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0604 από 1,0644 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v