Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συντηρείται το κλίμα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα χθεσινά υψηλά πολλών ετών. Η προσοχή στους όρους για το Brexit αλλά και στις ανακοινώσεις Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στο «ρελαντί» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα χθεσινά πολυετή υψηλά που άγγιξαν οι δείκτες λόγω της επικράτησης του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Η νίκη του έστειλε τις γαλλικές μετοχές σε υψηλό εννέα ετών, «συμπαρασύροντας» υψηλότερα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μετοχές.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως οι ηγέτες της ΕΕ –που συνεδριάζουν το Σάββατο  προκειμένου να συμφωνήσουν στους όρους του Brexit- θα προειδοποιήσουν τη Βρετανία πως δεν μπορεί να υποθέτει πως ο τεράστιος τομέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της θα περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά το Brexit.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αυριανές ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμισή του.

Από το εταιρικό «μέτωπο», συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη Novartis να ανακοινώνει βασικά κέρδη 1,13 εκατ. δολαρίων για το α’ τρίμηνο του έτους, έναντι 1,17 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,19% υψηλότερα στις 386 μονάδες, κατά 0,18% ενισχύεται ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.278 μονάδες, κατά 0,19% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.279 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,11% στος 12.440 μονάδες. 

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 200, Dow Jones και Nasdaq που ενισχύονται έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v