Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήμα σημειωτόν στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η σύνοδος των G7 στην Ιταλία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αύξηση 0,6% του Γερμανικού ΑΕΠ το α' τρίμηνο. Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall Street.

Στο ίδιο μοτίβο οι ευρωαγορές, όπου συνεχίζονται οι ήπιες κινήσεις, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη σύνοδο των G7 στο Μπάρι, ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες και υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου θα συζητήσουν σήμερα για τα θέματα της ανισότητας, της φορολογικής νομοθεσίας, της κυβερνοασφάλειας και της αποτροπής της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα.

Στο περιθώριο της συνόδου, βρέθηκε και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να δηλώνει πως ευελπιστεί ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία στις 22 Μαΐου και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να τονίζει πως πρέπει να υπάρξει σαφήνεια στα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το Γερμανικό ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία και κατά 1,7% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ σύμφωνα με σημερινά στοιχεία η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης υποχώρησε το Μάρτιο κατά 0,01%, έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,3%.

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται γύρω στις 394 μονάδες, αμετάβλητος στις 5.384 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού και στις 7.393 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται στις 12.728 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,1%.

Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v