Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό Λονδίνο και Φρανκφούρτη

Νέο ιστορικό υψηλό για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά τη νίκη του CDU στις εκλογές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ οι ενεργειακές μετοχές στέλνουν σε νέο υψηλό και το Λονδίνο. Ράλι στις μετοχές κυβερνοασφάλειας. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη νίκη των Συντηρητικών της Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε συνδυασμό με τις κινήσεις Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για παράταση του περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου μέχρι τον Μάρτιο του 2018, να δημιουργούν θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Νωρίτερα, τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Ράλι για τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου της κυβερνοασφάλειας και των προϊόντων tracking, που ξεπερνά το 3%, μετά την παγκόσμια επίθεση ransomware που δημιούργησε προβλήματα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, νοσοκομεία, καταστήματα και σχολεία σε όλον τον κόσμο. Για παράδειγμα, η μετοχή της εταιρείας cloud network security Sophos κάνει ράλι 7,7%.

Εν τω μεταξύ, ο νέος κεντροδεξιός ηγέτης της Αυστρίας ζήτησε χθες να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως ο νυν συνασπισμός του κόμματός του με την κεντροαριστερά δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,13% στις 395 μονάδες, κατά 0,26% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.391 μονάδες και κατά 0,17% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,12% στις 7.444 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές στο ξεκίνημα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v