Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές

Πτώση κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τραπεζικό κλάδο. Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Χαμηλότερα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι πολιτικές αναταράξεις εντάθηκαν χθες μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Αμερικανός πρόεδρος πίεσε τον τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα που είχε ξεκινήσει για τις σχέσεις του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, με τη Ρωσία. Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές, όμως σήμερα νέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως διορίζεται ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τις εικασίες για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Πρωταγωνιστής των απωλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για άλλη μια φορά ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τον δείκτη Stoxx Europe 600 Bank να υποχωρεί 0,7%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 14,5%.

Παράλληλα, η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο ύψους 122 εκατ. δολ. στο Facebook λόγω παραπλανητικών πληροφοριών αναφορικά με την εξαγορά της WhatsApp.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα κατά 0,5% στις 389 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,89% στις 7.436 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,33% στις 12.590 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 5.289 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,94% στις 10.684 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με οριακά κέρδη 0,07% στις 21.299 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά 0,6% στα 49,33 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,4% στα 1.253 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1127 από 1,1159 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v