Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στα ερυωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να παραμένει στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Σήμερα τα προκαταρκτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου στην ευρωζώνη. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με βοήθεια από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, αν και οι πολιτικές αναταράξεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Η απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμει την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τις πολιτικές αναταράξεις που οδήγησαν την Τετάρτη στο μεγαλύτερο ξεπούλημα των τελευταίων οκτώ μηνών στην Wall Street. Όμως, ο διορισμός του πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικού συμβούλου για την έρευνα των ισχυρισμών για σχέσεις μεταξύ της εκλογικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, φάνηκε να αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών, στηρίζοντας έτσι το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προειδοποίησε χθες για σοβαρές συνέπειες για την Βρετανία στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το Brexit.

Στη γειτονική Γαλλία, ο νέος πρόεδρος και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης των τελευταίων 20 ετών για ηγέτες που ξεκινούν τη θητεία τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις ξένες επενδύσεις στη Γερμανία, οι οποίες το 2016 παρέμειναν στάσιμες, με την Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής.

Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,49% υψηλότερα στις 391 μονάδες, κατά 0,44% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.468, κατά 0,48% ο CAC του Παρισιού στις 5.315 μονάδες και κατά 0,25% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.622 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v