Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Manchester Arena. Δεν υπήρξε συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Προβληματισμός και για τις πολιτικές αναταράξεις στις ΗΠΑ.

Προβληματισμός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη νέα τρομοκρατική ( όπως φαίνεται) επίθεση στο Μάντσεστερ, αλλά και λόγω των πολιτικών αναταράξεων στην Ουάσινγκτον.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν –μεταξύ των οποίων και παιδιά- και σχεδόν 60 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας στην Manchester Arena. Το περιστατικό προκάλεσε πιέσεις στη στερλίνα, ενώ ώθησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποφασίσει αναστολή των προεκλογικών εκστρατειών μέχρι νεωτέρας.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν χθες να καταλήξουν σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το θέμα της ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, να αναφέρει πως είναι κοντά μια συμφωνία και πως το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο.

Ο δείκτης Stoxx 600  κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 390 μονάδες, αμετάβλητος στις 7.497 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, χαμηλότερα κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.320 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI Μαΐου της ευρωζώνης και τα στοιχεία του Ινστιτούτου IFO για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της Γερμανίας, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v