Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Βρετανία-ΕΚΤ

Στις βρετανικές εκλογές, την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας.

Οι πολιτικές εξελίξεις και η νομισματική πολιτική δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν την επόμενη βουλή της χώρας, με τις δημοσκοπήσεις την παραμονή των εκλογών να δίνουν προβάδισμα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία έστρεψε και πάλι το θέμα της συζήτηση στο Brexit, αντί της ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, με την αγορά να εκτιμά πως θα συνεχίσουν την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά θα μειώσουν τις προοπτικές του πληθωρισμού μέχρι και το 2019 και θα αυξήσουν τις προβλέψεις για το ΑΕΠ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ο πρώην διευθυντής του FBI καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο, μετά την απόλυσή του από τον πρόεδρο Τραμπ. Ήδη ο Τζέιμς Κόμεϊ αποκάλυψε ότι ο Τραμπ τον πίεσε για να σταματήσει έρευνα που είχε ξεκινήσει αναφορικά με τους δεσμούς συμβούλων του με τη Ρωσία.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Απριλίου της Γερμανίας, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Ήπιες πιέσεις στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές, μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο για πιθανή διάσωση των Popolare di Vicenza και Veneto Banca από τις άλλες ιταλικές τράπεζες.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 390 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 7.477 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.288 μονάδες και κατά 0,48% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.734 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές δείχνουν τα futures της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v