Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές με τη γεωπολιτική στο επίκεντρο

Αύριο ξεκινά η σύνοδος των G20, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται σήμερα με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Έλλειψη ομοφωνίας για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων έδειξαν τα πρακτικά της Fed. Χαμηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών. Πτωτικά τα futures της Wall

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις γεωπολιτικές εξελίξεις, στην επίσκεψη Τραμπ στην Ευρώπη αλλά και στα πρακτικά της ΕΚΤ.

Τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν πως δεν υπάρχει ομοφωνία για την μελλοντική πορεία των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ σήμερα η ΕΚΤ δημοσιοποίησε τα πρακτικά της δικής της τελευταίας συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ήδη στην Πολωνία, όπου θα συναντηθεί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πως είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν βία για να βάλουν τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αν χρειαστεί, ενώ στη Μέση Ανατολή οι τέσσερις Αραβικές χώρες συνεχίζουν το μποϊκοτάζ τους στο Κατάρ. Επίσης, αύριο ξεκινά η σύνοδος των G20 στο Αμβούργο, στο περιθώριο της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά και τις εξελίξεις στην Ισπανία, όπου κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Μαδρίτης και της Καταλονίας, η οποία θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Από το οικονομικό «μέτωπο», η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες του Μαΐου, οι οποίες αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Στις ΗΠΑ αργότερα αναμένονται τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, το εμπορικό ισοζύγιο και τον PMI.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,63% στις 380 μονάδες, κατά 0,78% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.310 μονάδες, κατά 1,21% ο CAC του Παρισιού στις 5.115 μονάδες και κατά 1,01% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 12.324 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν εως 0,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v