Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Η νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μεγάλη συμφωνία για την Total στο Ιράν. Ξεκνά η δίκη της Barclays για κεφάλαια που άντλησε από το Κατάρ.

Με θετικά πρόσημα ξεκινά ο μήνας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και το ενδεχόμενο περιορισμού της ποσοτικής χαλάρωσης να συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση της Total ότι θα υπογράψει συμφωνία ύψους 1 δισ. ευρώ για επένδυση σε πεδίο αερίου του Ιράν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκινά και η δίκη της Barclays και τεσσάρων πρώην στελεχών της, που κατηγορούνται ότι άντλησαν κεφάλαια από το Κατάρ στο απόγειο της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στο Κογκρέσο, όπου αναμένεται να περιγράψει την κατεύθυνση της εντολής του.

Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ανεργία Μαΐου της ευρωζώνης, ενώ το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον PMI και τον ISM βιομηχανίας των ΗΠΑ καθώς και στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες Μαΐου.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 379 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.319 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.153 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.398 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v