Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η αγορά «χωνεύει» τα σχόλια Ντράγκι, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη σε Ελλάδα και αποτελέσματα. Πολύ μικρές πτώσεις για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600 και για τον DAX.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα χθεσινά σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,1% χαμηλότερα στις 383,59 μονάδες. Αμετάβλητος παραμένει ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.487 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 12.428 μονάδες και ο γαλλικός CAC επίσης υποχωρεί 0,2%.

Το ευρώ βρέθηκε σε υψηλά δύο ετών αφότου ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε εχθές ότι το tapering θα συζητηθεί το φθινόπωρο. Οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν σύσφιξη πολιτικής τον επόμενο χρόνο.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην Ελλάδα, καθώς το ΔΝΤ έδωσε εχθές την έγκρισή του για δάνειο 1,6 δισ. ευρώ στη χώρα, με την προϋπόθεση η Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Στον εταιρικό κόσμο, αναμένονται σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα των Hermes, Thales, Samsung και Vodafone. Η Philips Lighting, η μεγαλύτερη εταιρία φωτισμού στον κόσμο, εμφάνισε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση στα βασικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v