Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ επιβαρύνουν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Την Πέμπτη η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η προσοχή και στα εταιρικά αποτελέσματα. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα μπορέσει να περάσει το νομοσχέδιο για την υγεία, κάτι που δεν αποτελεί καλό οιωνό ούτε για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στην συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Πέμπτη, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αλλά και στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Citi φέρεται να έχει επιλέξει την Φρανκφούρτη για trading hub μετά το Brexit, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η BNP Paribas συμφώνησε να πληρώσει 246 εκατ. δολάρια για διακανονισμό των ισχυρισμών της Fed ότι η τράπεζα απέτυχε να εμποδίσει τους traders νομισμάτων από το να χρησιμοποιούν τα chatrooms για να χειραγωγήσουν τις τιμές.

Η Novartis ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενου πτώση στα κέρδη τριμήνου, ενώ τα κέρδη και οι πωλήσεις της Ericsson ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Προ ολίγου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία, ο οποίος υποχώρησε απρόσμενα στο 2,6% τον Ιούνιο, από 2,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Ινστιτούτο ZEW στη Γερμανία ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο υποχώρησε στις 17,5 μονάδες από 18,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,27% στις 385 μονάδες, κατά 0,15% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.222 μονάδες και κατά 0,43% ο DAX στις 12.532 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται λίγο υψηλότερα στις 7.414 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v