Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα. Οριακά υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Η καταγραφή νέου ιστορικού υψηλού από τον δείκτη MSCI World δίνει ώθηση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη σήμερα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να αλλάξει τα επιτόκιά της σήμερα, όμως προβλέπεται να «δώσει σήμα» για σχέδια επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της τους επόμενους μήνες.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, όμως μείωσε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό των δημοσιονομικών ετών 2017/2018 και 2018/2019.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Σήμερα ανακοινώνουν/ανακοίνωσαν αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, οι SAP, Iberdrola, Philip Morris International, Microsoft, Unilever, Valeo, Visa,eBay,Abbott Laboratories,Saab.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,1% στις 385 μονάδες, κατά 0,58% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.474 μονάδες, κατά 0,27% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.230  μονάδες και κατά 0,42% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.505 μονάδες.

Οριακά υψηλότερο ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v