Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στο "πράσινο" επιστρέφουν οι ευρωαγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες λόγω ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ήπιες μεταβολές στα futures της Wall Street.

Προσπάθεια ανάκαμψης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές απώλειες στον απόηχο της αποτυχίας της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που θέλει για την υγεία.

Οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να ανατρέψουν το Obamacare ναυάγησαν στη Γερουσία χθες, προκαλώντας πιέσεις στις αγορές και πλήττοντας την πίστη τους για τις ικανότητες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για επιχειρήσεις και υποδομές.

Στο επίκεντρο της προσοχής έρχονται σταδιακά τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς σήμερα ανακοινώνουν τα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων, οι Electrolux, Swedbank,Tele2,Volvo.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, που συνεχίζονται σήμερα για τρίτη ημέρα.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Telegraph γράφει πως οι ενεργειακές εταιρείες της Βρετανίας έπεσαν «θύματα» χάκινγκ την ημέρα των εκλογών από χάκερς που πιστεύεται ότι στηρίζονταν από τη Ρωσία, η McCormick & Co θα αγοράσει τις δραστηριότητες τροφίμων της Reckitt Benckiser Group προς 4,2 δισ. δολάρια, ενώ οι Financial Times μεταδίδουν πως ο SSM εξετάζει τη διενέργεια έρευνας για την απόκτηση μετοχών της Deutsche Bank από τον κινεζικό κολοσσό HNA, αλλά και την αγορά μετοχών της τράπεζας από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 383 μονάδες, κατά 0,13% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.399 μονάδες, κατά 0,14% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.182 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σταθεροποιείται στις 12.435 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές στο ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v