Νέα πτώση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών. Υποχώρησε πάνω από 1% ο DAX. Την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Απρίλιο σημείωσε ο FTSE 100.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 1% στις 376,05 μονάδες. Οι βιομηχανικές μετοχές κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ μόνο οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας και της υγείας έκλεισαν με άνοδο.

Την Τετάρτη ο δείκτης είχε υποχωρήσει 0,7%.

«Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν ισχυρές απώλειες και πάλι εξαιτίας της κατάστασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε σε σημείωμα ο David Madden, αναλυτής της CMC Markets.

Στη Φρανκφούρτη, ο γερμανικός DAX 30 διολίσθησε 1,2% στις 12.014 μονάδες. Ο δείκτης βούτηξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από τις 12.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διολίσθησε 0,6% στις 5.115,23 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,4% στις 7.389 μονάδες, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Απρίλιο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραψε πτώση έναντι του δολαρίου, διολισθαίνοντας στα 1,173 δολάρια από 1,76 την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Henkel βούτηξε 4,1%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 6,4% σημείωσε η μετοχή της Adecco. H εταιρεία εύρεσης προσωπικού ανακοίνωσε κέρδη 193 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, κάτω από τα 194 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Άλμα 5,3% πραγματοποίησε η Aegon. Η ολλανδική ασφαλιστική ανακοίνωσε αύξηση 23% στα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v