Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον. Προσοχή στις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία. Απρόσμενη άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων να παραμένει στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις «ειδήσεις» που μπορεί να βγουν από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Η προσοχή είναι στραμμένη και στις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, μετά τις διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επιχειρηματιών από τη νέα επιτροπή κατά της διαφθοράς, εξέλιξη η οποία επηρεάζει την τιμή του πετρελαίου και τις ενεργειακές μετοχές.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναμένεται να κερδίσει στις τοπικές εκλογές στην Ιταλία, εκλογές που θεωρείται πως θα δώσουν μια «πρόγευση» των γενικών εκλογών που αναμένεται να διενεργηθούν στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Επίσης, ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερις πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον δικαστή που εξέτασε την υπόθεσή τους, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα η εισαγγελία των Βρυξελλών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Σεπτεμβρίου της Γερμανίας, που κατέγραψαν απρόσμενη άνοδο, ενώ η IHS Markit ανακοίνωσε τα τελικά στοιχεία για τον PMI Οκτωβρίου της ευρωζώνης, που υποχώρησε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ωστόσο ήταν λίγο υψηλότερος σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 395 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου  υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.549 μονάδες κατά 016% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.509 μονάδες κατά 0,13% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.460 μονάδες και κατά 0,44% ο ισπανικός IBEX στις 10.311 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v