Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στις εξελίξεις του Brexit και στα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Μικτά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη σήμερα στις τελευταίες εξελίξεις από το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και στην ανακοίνωση διαφόρων οικονομικών στοιχείων της ευρωζώνης.

Στις χθεσινές διαπραγματεύσεις δεν υπήρξε τελικά συμφωνία για το Brexit, καθώς ΕΕ και Βρετανία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους όρους της αποχώρησης, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δήλωσε πως ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι «σκληρός διαπραγματευτής», όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν.

Εν τω μεταξύ, την απογοήτευσή του για την αποτυχία συμφωνίας σε ό,τι αφορά την φύση των Ιρλανδικών συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, εξέφρασε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ενώ ανώτατα πολιτικά στελέχη της Σκοτίας, της Ουαλίας και του Λονδίνου λένε πως και οι τρεις περιοχές θα πρέπει να επωφεληθούν από την όποια ειδική συμφωνία υπάρξει με τη Β. Ιρλανδία.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, ανακοινώθηκαν νωρίτερα τα στοιχεία για τον PMI Νοεμβρίου της ευρωζώνης, που επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις και διαμορφώθηκε σε υψηλό εξίμισι ετών, ενώ τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου ήταν χειρότερα του αναμενόμενου τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότεαρ στις 386 μονάδες, κατά 0,28% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.374 μονάδες και κατά 0,16% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.348 μονάδες. 

Μικτά τα futures των δεικτών της Wall Street, με αυτά του Dow Jones και του S&P να κινούνται 0,1-0,3% υψηλότερα, ενώ του Nasdaq υποχωρούν κατά 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v