Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα η Γερμανία και οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο με τον επικείμενο ανασχηματισμό από την Τερέζα Μέι.

Με το βλέμμα στη Γερμανία, που πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον σχηματισμό συνασπισμού κυβέρνησης κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που οι ασιατικές μετοχές συνεχίζουν να κινούνται προς ιστορικό υψηλό και μετά τις ισχυρές επιδόσεις της Wall Street, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στη Γερμανία, Συντηρητικοί και Σοσιαλδημοκράτες θα αποφανθούν την Πέμπτη κατά πόσο υπάρχει βάση για τη συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού. Σε σύντομη δήλωση στο τέλος της πρώτης μέρας των επαφών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών στα κεντρικά του SPD, στο Βερολίνο, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ έκανε λόγο για ειλικρινείς διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων.

Παραμένοντας στη Γερμανία, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, δείχνουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, κατά 0,4%, έναντι αύξησής τους κατά 0,5%, που προέβλεπαν οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τερέζα Μέι ετοιμάζεται για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Ο ανασχηματισμός στοχεύει στην είσοδο νεότερων γυναικών και μη λευκών βουλευτών, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Στα εταιρικά νέα, οι Hershey και Ferrero επιδιώκουν την αγορά της Nestle, ενώ η Airbus προσπαθεί να κλείσει νέες συμφωνίες με την Κίνα για αεροσκάφη Α380, σε μια  προσπάθεια προσέλκυσης νέων πελατών και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Κίνα.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται κατά 0.1% υψηλότερα, στις 7,728.18 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατά 0.6% υψηλότερα, στις 13,404.74, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο κατά 0.3%, στις 5,484.59 μονάδες ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο άνοιγμα καταγράφει άνοδο κατά 0.3%, στις 398.40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v