Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές μετά το ράλι της Wall

Στο επίκεντρο σήμερα η δημοσίευση της μηνιαίας έκθεσης πετρελαίου του ΟΠΕΚ, η συνάντηση Τερέζας Μέι - Εμμανουέλ Μακρόν, τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και το χθεσινό ράλι στη Wall Street που δίνει ώθηση στις ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές.

Το χθεσινό ράλι στη Wall Street έδωσε νέα ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να παραμένουν στα ιστορικά υψηλά, ενώ το Τόκιο δεν κατάφερε να κρατήσει το υψηλό 26 ετών, με αποτέλεσμα να κλείσει σε αρνητικό έδαφος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα βρίσκονται τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, το ΑΕΠ της οποίας εκτιμάται πως αυξήθηκε κατά 6,7% στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έναντι του 6,8% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η Τερέζα Μέι και ο Εμμανουέλ Μακρόν θα συναντηθούν, σήμερα, για να συμφωνήσουν κινήσεις κατά της τρομοκρατίας και αμυντικής συνεργασίας. 

Στα οικονομικά δεδομένα, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να δημοσιεύσει τη μηνιαία έκθεση πετρελαίου. Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε υψηλά επίπεδα - το αμερικανικό αργό είναι στα 64,02 δολάρια ανά βαρέλι, εν μέσω στοιχείων που δείχνουν μείωση στα αμερικανικά αποθέματα. Το Brent βρίσκεται στα 69,30 δολάρια ανά βαρέλι. 

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0.5% στις 13,248.69 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης σε άνοδο κατά 0.4% στις 5,514.87 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 οριακά ανοδικά κατά 0.1% στις 7,735.82, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 με κέρδη κατά 0.4% στις 399.45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v