Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να τρομάζει τους επενδυτές. Ανοδικά και τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, κέρδη χθες στη Wall. Nestle, Schneider και Airbus δημοσιεύουν αποτελέσματα σήμερα.

Θετικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη της Wall χθες, παρά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης ανοδικά 0,6%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυμένος κατά 0,8%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υψηλότερα 0,8%.

Στα χρηματιστήρια του νότου, στη Μαδρίτη ο IBEX ενισχύεται 0,9% ενώ θετικά κινείται και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 1%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι Nestle, Schneider και Airbus είναι ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες που δημοσιεύουν σήμερα στοιχεία. 

H Nestle ανακοίνωσε σήμερα ότι έκτακτη χρέωση πίεσε τα καθαρά κέρδη της για το 2017 χαμηλότερα και ότι θα διατηρούσε τις επιλογές της ανοιχτές όσον αφορά το μερίδιο της L'Oreal. Tα καθαρά κέρδη για το 2017 ήταν 7,2 δισ. ελβετικά φράγκα (7,72 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με τα 8,53 δισ. ελβετικά φράγκα έναν χρόνο νωρίτερα. Ανέμεναν καθαρά κέρδη 9,72 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ρεκόρ παραγγελιών και ρεκόρ παραδόσεων αεροσκαφών για την Airbus το 2017. Παρόλα αυτά η εταιρεία είχε επιβάρυνση 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στρατιωτικό μοντέλο Α400Μ και η επίτευξη των στόχων αναφορικά με τα κέρδη το 2018 θα εξαρτηθεί από το τελευταίο μοντέλο Α320neo. Τα έσοδα για το 2017 κατέγραψαν άνοδο 0,3% στα 66,8 δισ. ευρώ. Η μετοχή της ενισχύεται περισσότερο από 10% και είναι σε πορεία για την καλύτερη μέρα της από το 2012.

Ανοδικά τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα χθεσινά κέρδη της Wall Street, η οποία τελικά δεν «τρόμαξε» από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με το δολάριο να κινείται σε χαμηλό δυο εβδομάδων, παρά το «άλμα» των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων.

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street χθες αν και ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο ανήλθε στο 2,1% έναντι 1,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι αυτή η πτώση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων έντεκα μηνών.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,03% ή 254 μονάδων στις 24.893, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,34% στις 2.698 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,86% στις 7.143 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται 1% ανοδικά, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν μικρότερη άνοδο από αυτή που αναμενόταν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v