Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση των επενδυτών και ενισχύονται οι ευρωαγορές. Υποτονικές οι συναλλαγές στην Ασία, καθώς πολλές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας. Άλλη μια ισχυρή άνοδος χθες στη Wall. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα.

Ενισχυμένα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς επιστρέφει - και σταθεροποιείται - η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύεται 0,8%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC ανοδικά 0,9% , στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυμένος 0,9%  ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx κινείται ανοδικά 0,9%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανοδικά 1,23% ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 1%.

Εταιρικά αποτελέσματα

Η Renault ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν το 2017 και έφτασαν τα 5,11 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 3,42 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ενισχύθηκαν 15% στα 58,77 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων κινήθηκαν ανοδικά 8,5% στα 3,8 εκατ. οχήματα.

Αύξηση 3% κατέγραψαν τα συνολικά έσοδα της Allianz Group το 2017 και διαμορφώθηκαν στα 126,1 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 0,4% στα 11,1 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 2,3% στα 6,8 δισ. ευρώ.

H πετρελαϊκή εταιρεία ENI, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της κατέγραψαν άνοδο πάνω από έξι φορές στο τέταρτο τρίμηνο, υποστηριζόμενα από την άνοδο στις τιμές του αργού και τις αυξανόμενες πωλήσεις της. Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 2,10 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 340 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Ο όμιλος Air France-KLM είχε μια «δυνατή» χρονιά το 2017 με άνοδο στην επιβατική κίνηση. Τα EBITA τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο ανέβηκαν 7,1% από πέρυσι στα 594 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 576,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με τους financial times, τα έσοδα για την περίοδο αυτή ήταν 2,4% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, στα 6,24 δισ. ευρώ.

Ασιατικές αγορές και Wall

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια  με την εμπιστοσύνη των επενδυτών να επανέρχεται σταδιακά μετά το μεγάλο sell-off του προηγούμενου διαστήματος, ωστόσο το δολάριο συνεχίζει την πτώση του, αγγίζοντας χαμηλό τριών ετών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. 

Σημειώνεται πως πολλές ασιατικές αγορές (Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Μαλαισία, Βιετνάμ) παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Έτους, ως εκ τούτου οι συναλλαγές ήταν υποτονικές.

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street χθες, με ώθηση από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της Cisco. Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,23% ή 306 μονάδων στις 25.200, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,21% στις 2.731 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,58% στις 7.256 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v