Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Η άμβλυνση των ανησυχιών για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ωθεί υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σημαντικά υψηλότερα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες των επενδυτών για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την προθυμία τους να διαπραγματευτούν με την Κίνα, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης δασμών ως αντίποινα στους δασμούς των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi δήλωσε στους επενδυτές πως σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, ενώ στη Γαλλία, οι απεργίες στις μεταφορές οδήγησαν σε αύξηση της χρήσης apps όπως το BlaBlaCar.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα τελικά στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης, που τον Μάρτιο κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ και οι λιανικές πωλήσεις ήταν χαμηλότερες του αναμενόμενου τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,5% στις 372 μονάδες, κατά 1,25% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.120 μονάδες, κατά 1,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.223 μονάδες και κατά 1,72% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.165 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,2-0,6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v