Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές

Το αρνητικό κλίμα στις αγορές ΗΠΑ και Ασίας περνά στις ευρωαγορές. Η προσοχή στην κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας και στον τεχνολογικό κλάδο. Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall δείχνουν τα futures.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε ο μήνας για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (που παρέμειναν κλειστά λόγω του Πάσχα των Καθολικών τις περασμένες δυο συνεδριάσεις), με την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας και τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,97%  χαμηλότερα στις 367 μονάδες, κατά 0,76% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.003 μονάδες, κατά 0,84% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.123 μονάδες και κατά 1,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.930 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν επίσης οι εξελίξεις από το πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, καθώς σήμερα ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ξεκινά διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και δεν αποκλείεται να δώσει εντολή σε κάποιον για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, που τον Φεβρουάριο κατέγραψαν απρόσμενη πτώση, ενώ τα τελικά στοιχεία του IHS Markit έδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης υποχώρησε σε χαμηλό οκταμήνου τον Μάρτιο.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,2% έως 0,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v