Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωπαικές αγορές

Οι νέες «εξαγγελίες» Τραμπ για πιθανούς νέους δασμούς στην Κίνα προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές και πιέσεις στις ξένες αγορές. Κέρδη καταγράφει το πετρέλαιο. Οριακή πτώση για το χρυσό.

Απώλειες στις ευρωπαικές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές μετά την «απειλή» του αμερικανού προέδρου ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς σε προϊόντα που εισάγει η χώρα του από την Κίνα.

Στο Λονδίνο o FTSE 100 υποχωρεί 0,3% στις 7.177 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,5%, στις 5.252 μονάδες. Απώλειες 0,5% για τον DAX 30, που κινείται στις 12.234 μονάδες.

ΠΙέσεις καταγράφονται στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, ενώ αντίθετα κέρδη σημειώνουν εταιρείς του λιανικού εμπορίου.

Σημειώνεται πως η Κίνα κατέθεσε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των αρχικών δασμών που σχεδιάζουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα . Το Πεκίνο σκοπεύει με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα "των δασμολογικών μέτρων που προτείνουν οι ΗΠΑ για ορισμένα προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα σε διάφορους τομείς, όπως μηχανές, ηλεκτρονικά είδη και άλλα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο πτώση 1,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Φεβρουάριο σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,3%.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπ. Κερέ.

Στις ασιατικές αγορές ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε κατά 0,36% στις 21.567 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Κίνας ήταν κλειστό λόγω αργίας.

Σταθεροποιητικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα των 107. Το πετρέλαιο ενισχύεται κατά 0,7%, στα 63 δολάρια ανά βαρέλι. Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός που κινείται στα 1.328 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v