Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με τον ΟΠΕΚ στο επίκεντρο

Οι υπουργοί Ενέργειας του Οργανισμού φθάνουν στη Βιέννη, ενόψει της σημαντικής συνεδρίασης για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στην αύξηση του εφοδιασμού της αγοράς. Παραμένουν οι εμπορικές ανησυχίες. Κέρδη στην Ασία.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, παρά τους αυξημένους φόβους του εμπορικού πολέμου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,7%, στο Παρίσι o CAC επίσης κατά 0,3%, στη Φρανκφούρτη o DAX κερδίζει 0,5%, στη Μαδρίτη o IBEX σημειώνει θετική κίνηση 0,8%, στο Μιλάνο o MIB επίσης 0,8%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει κέρδη κατά 0,4%.

Θετική κίνηση και στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας, η ανακοίνωση 30 εισηγμένων εταιρειών ότι μεγαλομέτοχοι σχεδιάζουν αγορές μετοχών αλλά και η έκφραση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης εμπιστοσύνης προς τα χρηματιστήρια της χώρας, συνέβαλαν στο να βελτιωθεί κάπως το κλίμα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι υπουργοί Ενέργειας του ΟΠΕΚ φθάνουν στη Βιέννη ενόψει σημαντικής συνεδρίασης του Οργανισμού για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στην αύξηση του εφοδιασμού της αγοράς.  Σημαντικός παράγοντας θα είναι το μέγεθος της ενίσχυσης. Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2017 αυξήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Μάιο στη Γερμανία, παίρνοντας υποστήριξη από την απότομη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης τιμών παραγωγού για βιομηχανικά προϊόντα ενισχύθηκε 2,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v