Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές με τη Fed στο επίκεντρο

Την ομιλία Πάουελ και τη μελλοντική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας αξιολογούν οι επενδυτές. Στο προσκήνιο και οι σημερινές κυρώσεις από ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, σε συμπαράσταση προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Kλειστό, λόγω αργίας, το χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

Θετικά πρόσημα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα σχόλια του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, σχετικά με το μονοπάτι πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Οπως σημείωσε στην ομιλία του ο Τζερόμ Πάουελ, από το Jackson Hole, στο Γουαϊόμινγκ, η σταδιακή προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν η αμερικανική οικονομία και η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Κέρδη 0,3% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, ανοδικά 0,3% ο CAC στο Παρίσι, θετική κίνηση 0,1% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Υποχωρεί 0,1% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,2%. Kλειστό, λόγω αργίας, το χρηματιστήριο στο Λονδίνο.

«Ανάσα» νωρίτερα  στα ασιατικά χρηματιστήρια - ώθηση στις αγορές της Κίνας από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις σε ότι αφορά τη διαχείριση του γουάν.

Στη γεωπολιτική σκηνή, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας σήμερα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά τις κατηγορίες κατά της Μόσχας, για εμπλοκή στη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια. 

Εν τω μεταξύ, έκπληξη προκάλεσε (για άλλη μία φορά) στους επενδυτές ο CEO της Tesla. Ο Elon Musk, πρόεδρος της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι δεν θα οδηγήσει την εταιρεία στην έξοδο από το χρηματιστήριο. «Πιστεύω ότι το καλύτερο μονοπάτι για την Tesla είναι να παραμείνει δημόσια», έγραψε στο site της εταιρείας

Η μετοχή της εταιρείας είχε δεχθεί μεγάλο «χτύπημα» μετά το επίμαχο tweet του, στο οποίο εξέφραζε τη συγκεκριμένη πρόθεση του, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά κινήθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, για πρώτη φορά φέτος. Σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo, έφτασε τις 103,8 μονάδες από 101,7 τον προηγούμενο μήνα και από 103,7 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η πρόβλεψη έκανε λόγο για 101,9.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v