Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με την προσοχή στο εμπόριο

Η Ιnditex (Zara) στους μεγαλύτερους χαμένους του δείκτη Stoxx. Η αγορά επικεντρώνεται στις συνεχιζόμενες εμπορικές συζητήσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά, ύστερα από την πρόσφατη συμφωνία των δύο πρώτων.

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,1%, στο Παρίσι ο CAC έχει οριακά κέρδη. 

Στον ευρωπαϊκό νότο, υποχωρεί 0,3% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 κινείται ανοδικά (+0,1%).

Η αγορά επικεντρώνεται στις συνεχιζόμενες εμπορικές συζητήσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά, ύστερα από την πρόσφατη συμφωνία των δύο πρώτων.

Ο βασικός εμπορικός αντιπρόσωπος του Καναδά βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με τους επενδυτές να είναι προσεκτικά αισιόδοξοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσεις ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Οττάβα, εάν δεν συμφωνήσει με τους αναθεωρημένους όρους.

Στην Ασία, ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, σημείωσε θετική κίνηση (+0,3%).

Στην πολιτική σκηνή, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σκοπό να οριστικοποιήσουν τους όρους του διαζυγίου τους μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Η διορία για τη συμφωνία έχει μετακινηθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Αρχικά επρόκειτο να έχουν επιλυθεί τα θέματα μέχρι τον Ιούνιο, μετά πήγε τον Οκτώβριο και τώρα ακόμη παρακάτω. 

 

Η Aston Martin, η κατασκευάστρια εταιρεία του διάσημου αυτοκινήτου που… προτιμάει ο μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ, αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια εισόδου στο χρηματιστήριο, αργότερα αυτή τη χρονιά, που θα αποτιμήσουν την εταιρεία σε περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει ημερήσιες απώλειες 0,2%. Αλλάζει χέρια στο 1,1673 δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το brent υποχωρεί 0,3%, στα 75,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 0,15%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 68,43.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ιnditex (-4,52%), της ιδιοκτήτριας αλυσίδας ρούχων Zara, είναι στους μεγαλύτερους χαμένους του δείκτη Stoxx. Η Morgan Stanley μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής, στα 21 ευρώ από 26 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v