Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ισχυρά κέρδη 2,4% στη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο καθώς κλείνουν οι κάλπες στην Ιταλία. Οι εξελίξεις στην κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας και η "βουτιά" της στερλίνας μετά τη Moody's. Ανοδικά τα futures της Wall.

Οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν τη σκυτάλη της ανόδου από τα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά την έντονη νευρικότητα λόγω των ιταλικών εκλογών. Τράπεζες, φαρμακευτικές, πετρελαϊκές, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες ηγούνται της ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 2,4% στις 7.844 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,71% στις 3.769 μονάδες.

Ακόμη και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται ανοδικά με κέρδη 0,62% στις 6.375 μονάδες, παρά την υποβάθμιση της Βρετανίας από τη Moody’s.

Η στερλίνα, από την άλλη πλευρά, διαπραγματεύεται σε χαμηλό 2,5 ετών έναντι του δολαρίου και 16 μηνών έναντι του ευρώ. Συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται στο 1,5155 δολ., ενώ νωρίτερα υποχώρησε στο 1,5073, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010. Έναντι του ευρώ διαπραγματεύεται στη £0,8722 από £0,8775 νωρίτερα.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,8% στις 8.326 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,05% στις 6.180 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 2,38% στις 16.621 μονάδες, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.
 
Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, στο Τόκιο ο Nikkei αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 53 μηνών με άλμα 2,4%. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πιθανότατα θα αναθέσει το τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της χώρας στον Haruhiko Kuroda, νυν πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης και υπέρμαχο της επιθετικά επεκτατικής νομισματικής πολιτικής. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Kikuo Iwata -ένας από τους δριμύτερους επικριτές της πολιτικής που ασκούσε κατά τις τελευταίες δεκαετίες η BoJ- θα αναλάβει τη θέση αναπληρωτή διοικητή.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Nokia, η οποία ενισχύεται κατά 3,2% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για παρουσίαση τεσσάρων νέων μοντέλων κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v