Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει έδαφος το δολάριο έναντι του ευρώ

Πιέσεις ασκούνται στο δολάριο καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Στροφή επενδυτών σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου. Υποχωρεί το γεν. Τι λένε οι αναλυτές.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν καθώς οι σχεδόν αμετάβλητες λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο σε συνδυασμό με τη συγκρατημένη αύξηση των μισθών, αποτελούν ενδείξεις ότι χάνει τη δυναμική της η ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

«Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ήταν κατώτερα των αναμενόμενων», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Mizuho Bank, Sireen Harajli. «Οι τελευταίες μετρήσεις δεν στηρίζουν την εικόνα ισχυρών καταναλωτικών δαπανών και γι' αυτό το δολάριο αντιδρά πτωτικά».

Επιπλέον, πιέσεις ασκούνται στο ιαπωνικό νόμισμα καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι τα επιτόκια δανεισμού θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμα.

Το δολάριο υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3392 δολ. αφού πρώτα ενισχυόταν 0,2%.

Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στα 102,35 γεν. Αντίστοιχα σε σχέση με το ευρώ, το γεν υποχωρεί 0,3% στα 137,08.

Επιπλέον η βρετανική στερλίνα υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,6715.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v