Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο στο 1,3394. Υποχωρεί το γεν καθώς αποκλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία. Προβλημάτισαν τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Πιέσεις ασκούνται στο γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου καθώς φαίνεται να αποκλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία με τους επενδυτές να στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου όπως οι μετοχικοί τίτλοι.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg (spot) που απεικονίζει την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με δέκα άλλα νομίσματα υποχωρεί 0,2% στις 1020 μονάδες μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα το ευρώ διαπραγματεύεται σχεδόν σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου καθώς η απροσδόκητη συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ στο β' τρίμηνο εντείνει τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, η βρετανική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ενώ το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας ενισχύεται μετά τις δηλώσεις Πούτιν ότι η Ρωσία θέλει να τελειώσει η σύγκρουση στη περιοχή.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 137,09 γεν.

Αντίστοιχα με μικρές διακυμάνσεις (πτωτικές κυρίως) κινείται το γεν έναντι του δολαρίου στα 102,36.

Παράλληλα το ευρώ ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,3394.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v