Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,23 δολάριο η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,83% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2259 δολάριο. Σημαντική πτώση παρουσιάζει και το ευρώ, το οποίο υποχωρεί 0,53% στο 1,1081 δολάριο.

Υποχωρεί σημαντικά η στερλίνα και έχει βρεθεί κάτω του 1,23 δολαρίου, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit εξακολουθούν να επηρεάζουν υπερβολικά την αγορά που δεν έχει συνέλθει ακόμη από το flash crash του 10% της Παρασκευής.

Η βρετανική λίρα καταγράφει πτώση 0,83% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2259 δολάριο.

Κάποιοι traders επικαλέστηκαν για την υποχώρηση ένα δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο η ρωσική τράπεζα VTB ενδέχεται να μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι ή τη Βιέννη, πράγμα που προσθέτει στις ανησυχίες για τις περικοπές στον λονδρέζικο χρηματοοικονομικό τομέα λόγω Brexit.

Από την άλλη, ο Tobias Davis της Western Union στο Λονδίνο υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κάτι από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων σήμερα, αλλά οι ανησυχίες που περιβάλλουν το ολοένα αυξανόμενο έλλειμμά μας στις τρέχουσες συναλλαγές έχουν ξαναρχίσει τη συζήτηση γύρω από τον διευρυμένο αντίκτυπο που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ''τρύπα''».

«Η ρευστότητα επίσης είναι ένας λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ειδικός.

Μεγάλη πτώση παρουσιάζει και το ευρώ. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,53% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1081 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v