Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι της στερλίνας λόγω της ομιλίας Μέι

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται πολύ, κατά 2,30%, έναντι του δολαρίου στο 1,2323. Πτωτικά κινείται το δολάριο, ανοδικά το ευρώ.

Η στερλίνα ανεβαίνει ραγδαία καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να θέσει την τελική συμφωνία Brexit υπό κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Η βρετανική λίρα αυτή τη στιγμή ενισχύεται 2,30% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2323 δολάριο.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την κοινή αγορά, ωστόσο τόνισε πως η ίδια θα προσπαθήσει να επιτύχει μια φιλόδοξη εμπορική συμφωνία με το ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι εταίροι, πρόθυμοι σύμμαχοι και στενοί φίλοι. Θέλουμε να αγοράζουμε τα αγαθά σας, να σας πουλάμε τα δικά μας, να κάνουμε εμπόριο μαζί σας όσο πιο ελεύθερα γίνεται, και να συνεργαστούμε ο ένας με τον άλλο για να διασφαλίσουμε πως όλοι είμαστε πιο ασφαλείς, πιο εξασφαλισμένοι και με μεγαλύτερη ευημερία, μέσω μιας συνεχιζόμενης φιλίας», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, το γεν ενισχύεται σημαντικά έναντι του δολαρίου, ενώ νωρίτερα σήμερα ξεπέρασε το βασικό όριο του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ιαπωνικό νόμισμα βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά.

Η ισχύς του νομίσματος-ασφαλούς καταφυγίου ήρθε εν μέσω μιας παγκόσμιας απομάκρυνσης από επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, ενώ το γεν ενισχύθηκε και από σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, που καταδεικνύουν ότι το δολάριο έχει γίνει υπερβολικά ισχυρό.

Αυτό πίεσε πτωτικά το αμερικανικό νόμισμα. Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,99%, στις 100,56 μονάδες.

Με την πτώση του δολαρίου, άνοδο καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού. Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,88% στο 1,0695 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v