Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων η στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,49% έναντι του δολαρίου στο 1,2158. Το ευρώ επίσης καταγράφει πτώση 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,0642. Άνοδος 0,17% για το δείκτη DXY.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα ενώ βρέθηκε σήμερα σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων έναντι του δολαρίου και ενός καλαθιού νομισμάτων που μετρά την ευρύτερη ισχύ της, κυρίως εξαιτίας φόβων για παρατεταμένο διάστημα «πολιτικής κονταρομαχίας» επάνω στους όρους της βρετανικής εξόδου από την ΕΕ.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,49% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαπραγματεύεται στο 1,2158 δολάριο.

Οι τράπεζες ενημέρωσαν πως οι traders άρχισαν τις πωλήσεις από τη στιγμή που έφτασαν στα ευρωπαϊκά γραφεία τους σήμερα, οδηγώντας τη στερλίνα σχεδόν κατά ένα cent χαμηλότερα στις οκτώ το πρωί.

«Η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 έχει αποκρυσταλλωθεί και είναι απίθανο να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή για τη στερλίνα από μόνη της», επεσήμανε ο John Wraith, επικεφαλής στην UBS για τη Βρετανία.

«Αυξάνει ωστόσο τα ρίσκα, ιδιαίτερα καθώς οι αρχικές διαπραγματευτικές θέσεις των δύο πλευρών είναι τόσο μακριά η μία από την άλλη. Αυτό μπορεί να μεταστρέψει και πάλι την προσοχή στο μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας (…) (και) αυτό δεν είναι καλό για τη στερλίνα», πρόσθεσε.

Το ευρώ κινείται πτωτικά καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση των ολλανδικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο.

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου, κατά 0,10% στο 1,0642 δολάριο.

Το δολάριο ενισχύεται καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed και στις ολλανδικές εκλογές.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται 0,17% και διαμορφώνεται στις 101,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v