Πάνω από το 1,12 δολ. το ευρώ-Νέες πιέσεις στη στερλίνα

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει η στερλίνα στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος της Πέμπτη. Σε ανοδική τροχιά το ευρώ. Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια ενώ συνεχίζεται η πτώση της στερλίνας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, την δεύτερη από τις τρεις που αναμένει η αγορά εντός του 2017.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1214 δολ. από 1,1196 την Παρασκευή. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1197 έως 1,1234.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει πτώση 0,3% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 110,02 γεν από 110,33 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίστοιχα η στερλίνα υποχωρεί αισθητά 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2675 από 1,2741 την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η στερλίνα παραμένει σε χαμηλό οχτώ εβδομάδων καθώς οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι έχασαν την αυτοδυναμία στις εκλογές της Πέμπτης. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Μέι αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τελικά δεν είχε φτάσει σε συμφωνία για να κυβερνήσει με την υποστήριξη του DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, μερικές ώρες αφότου είχε ανακοινώσει πως είχε κλείσει τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v